- Składniki: 60% Robusta (India Cherry) oraz 40% Arabika (Brazylia Santos i Etiopia Djimmah)
Kompozycja szlachetnych ziaren Arabiki 40% z wysokogatunkową Robustą 60% sprawia, że charakterystyczna gorycz Robusty zostaje złagodzona i uszlachetniona. Kawa posiada zwiększoną zawartość kofeiny, działa pobudzająco, przez co doskonale nadaje się do porannego espresso. Cechuje się wyrazistym smakiem i aromatem. Dominują nuty smakowe orzecha, mlecznej czekolady, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Świetna jako kawa czarna lub w połączeniu z mlekiem, tworząc wyśmienite latte lub cappuccino. Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych oraz metodą klasyczną. Ziarna kawy wypalane są w lokalnej manufakturze, ze szczególną dbałością o ich jakość i niepowtarzalny smak.
Kraj pochodzenia
- Brazylia, Etiopia, Indie
Gatunek
- 60% Robusta (India Cherry) oraz 40% Arabika (Brazylia Santos i Etiopia Djimmah)
Profil palenia średnio-ciemne
Aromat
- łagodny z nutą prażonych orzechów
Dodatkowe informacje:
Kompozycja szlachetnych ziaren Arabiki 40% z wysokogatunkową Robustą 60% sprawia, że charakterystyczna gorycz Robusty zostaje złagodzona i uszlachetniona. Kawa posiada zwiększoną zawartość kofeiny, działa pobudzająco, przez co doskonale nadaje się do porannego espresso. Kawa Amsterdam zwiększy efektywność zespołu przez każdym spotkaniem biznesowym, pobudzi i zachęci do kreatywnego myślenia.
Cechuje się wyrazistym smakiem i aromatem. Dominują nuty smakowe orzecha, mlecznej czekolady, z wyraźnie wyczuwalną goryczką. Świetna do espresso i kaw mlecznych, tworząc wyśmienite latte lub cappuccino. Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, kolbowych, przelewowych oraz metodą klasyczną.
Kraj pochodzenia
- Brazylia, Etiopia, Indie
Gatunek
- 60% Robusta (India Cherry) oraz 40% Arabika (Brazylia Santos i Etiopia Djimmah)
Profil palenia
- średnio-ciemne
Aromat
- łagodny z nutą prażonych orzechów
Smak
- orzech, czekolada mleczna, delikatne cytrusowe nuty
Kwasowość
- niska